Op zoek naar hypotheekrente verwachting rabobank?

   
 
hypotheekrente verwachting rabobank
 
Rabo voorziet forse stijging hypotheekrente Het Financieele Dagblad.
Bert Bruggink Hollandse Hoogte. De hypotheekrente zal de komende jaren flink oplopen willen banken nog geld kunnen verdienen aan de financiering van onroerend goed. Dat zegt Bert Bruggink, financieel en risicobestuurder van Rabobank, in een interview met het Financieele Dagblad.
Hypotheekrente verwachting ABN AMRO.
Tegen de verwachting in daalde na de ECB-aankondiging de rente op 10-jarige obligaties van de Nederlandse overheid licht naar 05%. Dit kwam omdat beleggers uit de persconferentie van de ECB opmaakten dat de officiƫle rentetarieven later omhoog gaan dan gedacht. Daarnaast wordt de lange rente gedrukt door de tegenvallende conjunctuurberichten, de hernieuwde twijfels over de Italiaanse economie en de toegenomen handelsoorlogsdreiging. Wij gaan ervan uit dat deze zorgen langzaam naar de achtergrond zullen verdwijnen en denken dat de 10-jaars rente stijgt naar 13%, eind 2019. Hypotheekverstrekkers zullen deze rentestijging in de lange hypotheekrente doorberekenen, althans voor zover de concurrentie dat toelaat.
Overzicht actuele hypotheekrente Rabobank.
In het Rabobank Hypotheekdossier berekent u eenvoudig zelf wat de huidige hypotheekrente betekent voor uw maandlasten. Als u dat wilt, kan onze adviseur u hierbij helpen in een gratis oriƫnterend gesprek. Ga naar het Hypotheekdossier Afspraak maken. Vaste rente voor andere hypotheekvormen.
Hypotheekrente ontwikkeling 2018 Gaat de rente stijgen?
In het Basel 4 akkoord is afgesproken dat banken een hogere buffer aanhouden tegenover uitstaande leningen. Om het eigen kapitaal aan te sterken zal ook de hypotheekrente omhoog moeten. Deze Basel-regels treden in 2022 in werking. Banken zullen de komende jaren gebruiken om de nieuwe kapitaaleisen door te berekenen aan de klant. Zo verwacht de Nederlandse Vereniging van Banken NVB op termijn een rentestijging van 1% door de strengere regels ook aflossingsvrije hypotheken worden inmiddels al duurder ten opzichte van hypotheken waar er structureel wordt afgelost. De kapitaaleisen van Basel 4 zijn een tegenvaller voor banken, maar biedt kansen aan de concurrentie. Verzekeraars en pensioenfondsen zijn namelijk niet gebonden aan deze strengere eisen. De afgelopen jaren is het marktaandeel van drie grootste banken Rabobank, ABN AMRO en ING gedaald van 70% naar 50%, mede als gevolg van eerdere Basel-akkoorden. De verwachting is dat de verzekeraars en pensioenfondsen zich de komende jaren meer gaan profileren, met name op de lange rentevastperiodes 20 jaar vast en 30 jaar vast.
Hypotheekrente verwachting? Bekijk de Rentebarometer!
Rentebarometer: verwachting voor de hypotheekrente. Wil jij alles weten over de verwachte hypotheekrentes? Onze experts vertellen jou wat zij voorspellen voor de kortlopende en langlopende rentes. Langlopende rentetarieven zijn afhankelijk van de ontwikkelingen op de kapitaalmarkt. Hier spelen dus de verwachtingen over de economie, de inflatie en politieke ontwikkelingen een belangrijke rol.
Hypotheekrente verwachting Hypotheek Visie.
Als de vooruitzichten voor groei en inflatie gunstig blijven, gaat het bedrag daarna naar 15 miljard euro, om er dan na december 2018 helemaal mee te stoppen. Uitgaande van bovengenoemde marktontwikkelingen is de verwachting dat de langlopende hypotheektarieven in 2018 voorzichtig verder oplopen. Benieuwd naar de huidige rentestanden? Vergelijk de hypotheekrente.
Hypotheekrente-verwachting Obvion Hypotheken.
Obvion zet het voor je op een rij. Wat is de hypotheekrente verwachting? Zal de rente dalen, gelijk blijven of stijgen? En wat doen de huizenprijzen? Op deze pagina lees je de verwachtingen over de ontwikkeling van de rente en de woningmarkt. Rentevisie wat doet de rente? Niemand kan van te voren zeggen of de rente gaat stijgen of niet. Op basis van diverse ontwikkelingen kan er wel een verwachte rentevisie gegeven worden. Bij een langlopende hypotheekrente zijn de rentetarieven op de kapitaalmarkt van belang. De verwachtingen over de economie, de inflatie en politieke ontwikkelingen spelen daarbij een belangrijke rol. Bij een kortlopende hypotheekrente variabel zijn de rentetarieven op de geldmarkt zoals euribor bepalend. Hiervoor is het beleid van de Europese Centrale Bank ECB belangrijk. Wil je meer weten over de ontwikkeling van de rente? Lees dan de rentevisie mei van de experts van Rabobank.

Contacteer ons